Søg

Noget bliver motorvej, og noget bliver motortrafikvej

Herning bliver ikke fuldstændig omkranset af motorveje, når Holstebromotorvejen åbner. Der vil være to stykker med motortrafikveje på hver sin side af byen. Klik ind og bliv klogere her.
11. august 2015

​Det er en sandhed med modifikationer, når man af og til kan læse i dagspressen, at Herning bliver fuldstændig omkranset af motorveje, når Holstebromotorvejen åbner. Faktisk passer det ikke.

Linjeføringen af Holstebromotorvejen kommer kun til at føre vest om Herning og op mod Holstebro. Og det er endda ikke motorvej hele vejen, idet der bliver et hul ved Snejbjerg, som kun bliver motortrafikvej.

Øst om Herning på rute 18 ender Midtjyske Motorvej og kører videre over i motortrafikvej, hele vejen til lige syd for Sinding, hvor vejen bliver til Holstebromotorvejen videre nordpå.

På dette kort kan man danne sig et overblik over de fremtidige motorveje og motortrafikveje omkring Herning.

Spørgsmålet om, hvad der bliver motorvej, og hvad der kun bliver motortrafikvej, bliver hyppigt stillet til John Kjærsgaard, som er Vejdirektoratets projektleder for strækningen mellem Aulum og Herning.

”Vi får fortsat en del henvendelser om det. Det er korrekt, at der vil være to strækninger ved Herning, som ikke udbygges til motorvej. Det er et stykke af motortrafikvejen ved Snejbjerg og et stykke motortrafikvej øst om Herning,” siger John Kjærsgaard.

Nogle borgere har givet udtryk for, at det havde været mere logisk at bygge motorvej hele vejen rundt om Herning, men den valgte løsning med en kombination af motorveje og motortrafikveje er resultatet af et politisk forlig.

”Vejdirektoratet har i forbindelse med VVM-projektet for motorvejen mellem Herning og Holstebro udarbejdet forslag til udbygning af de to stykker motortrafikvej, sådan de også blev til motorveje. Men i forbindelse med Folketingets beslutning om Holstebromotorvejen var det ikke muligt at finde midler til dette,” siger John Kjærsgaard.

”Vejdirektoratet har ingen mulighed for at indarbejde en udbygning af de to stykker motortrafikvej under den anlægslov, vi arbejder efter, også selvom mange, der henvender sig, mener, at det var en oplagt mulighed,” tilføjer John Kjærsgaard.
 
Man kan finde links til Folketingets beslutninger angående Holstebromotorvejen her:

http://www.trm.dk/da/politiske-aftaler/2013/linjefoering-for-holstebromotorvejen

http://www.trm.dk/da/politiske-aftaler/2013/transportaftale-21-marts

 

 Oprettet
11-08-2015.
Senest opdateret
11-08-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index