Søg

Nu starter arbejdet på ny rundkørsel ved Kalundborgvej i Sorø

Nu går arbejdet i gang på rundkørslen ved det store erhvervsområde ved Kalundborgvej i Sorø. Onsdag den 15. marts tages de første spadestik til rundkørslen, der skal erstatte det eksisterende T-kryds, som i dag er stærkt trafikeret.
08. marts 2017
​Rundkørslen skal sikre en bedre vejadgang til erhvervsområdet Pedersborg øst for Elmebjergvej og forbedre udkørslen fra Kalundborgvej.

Klik på billedet for stor visning (PDF). 

For Sorø Kommune er netop adgangen til Vestmotorvejen vigtig af hensyn til den fortsatte udvikling af erhvervsområdet, der i forvejen huser store virksomheder som Hørkram og MultiLine.
 
”Både kommunen og virksomhederne i området har igennem flere år arbejdet for, at der skulle komme en rundkørsel her, så vi undgår, at den tunge trafik fra erhvervsområdet skal krydse Elmebjergvej, og så der er bedre adgang til erhvervsområdet og motorvejen. Derfor er jeg naturligvis glad for, at vi sammen med Vejdirektoratet nu får sat gang i arbejdet,” siger borgmester Gert Jørgensen, Sorø Kommune.
 
Sådan udføres arbejdet
Der bliver fire ben i rundkørslen til henholdsvis Elmebjergvej, Kalundborgvej samt et nyt ben direkte til erhvervsområdet på Kragelundsvej/Centervej.
 
Ifølge Vejdirektoratet vil man starte med at anlægge den nye sidevej fra Elmebjergvej til Centervej, samt nogle mindre arbejder på Kalundborgvej. Bilisterne vil kunne køre som hidtil på strækningen, men cyklister og gående vil skulle ud på en mindre omvej for at komme uden om arbejdsområdet. Omvejen vil være tydeligt s​kiltet.
 
Kort inden sommerferien går man derefter i gang med arbejdet på Elmebjergvej. Dette arbejde vil for det meste foregå om natten, for at genere trafikken mindst muligt.
 
Den nye rundkørsel skal efter planen åbne i efteråret 2017.
 
Rundkørslen, der er en del af Trafikaftalen fra 2014, anlægges i samarbejde mellem Vejdirektoratet og Sorø Kommune og kommer til at koste ca. 6 mio. kr., som fordeles ligeligt mellem de to parter.

Oprettet
08-03-2017.
Senest opdateret
08-03-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index