Søg
 •  

   Find samkørselsplads

   
  Find samkørselsplads
   

   For kommuner

   
 • Samkørsel

  Kør sammen! Det er der flere og flere, som gør. F.eks. kolleger på arbejdspladsen, når ungerne i kvarteret skal til fodboldkamp, eller når man skal til koncert i den anden ende af landet.

  Du sparer penge ved at deles med nogen om udgifterne til transporten. Samfundet sparer også penge ved, at færre biler på vejene betyder mindre trængsel og belastning af miljøet. At køre sammen er smart og understøtter en trend mod deleøkonomi, hvor flere og flere i højere grad anser det for vigtigere at have adgang til end selv at eje.

   
  Samkørsel skal ses som en brik i det samlede tranportpuslespil, hvor mobilitet er nøgleordet i anerkendelse af, at den individuelle optimale rejse kan være sammensat af flere transportformer.

  Samkørsel – så er du på vej

  Mange initiativer understøtter samkørsel; bl.a. er det nemt at finde samkørselspartnere gennem de forskellige samkørselstjenester, hvor man via nettet eller mobiltelefonen booker en aftale. Se links her på siden. Det kan også være ens arbejdsplads eller erhvervsområde, som promoverer en samkørselsordning.

  Samkørselspladser

  Når du vil køre sammen med nogen, kan det måske være praktisk at mødes på en samkørselsplads, der er et etablered parkeringsområde med varierende omfang af udstyr som belysning, overdækket læskur og toilet og/eller sammenhæng til offentlig transport.

  Vejdirektoratet anlægger systematisk samkørselspladser i forbindelse med nye vejanlæg og har også i mindre omfang kunnet anlægge samkørselspladser langs det eksisterende statsvejnet. Mange kommuner har ligeledes etableret samkørselspladser.
   
  Vejdirektoratets trafikkort - hvortil der også er et link på denne side øverst til venstre - kan du se de samkørselspladser, Vejdirektoratet har registreret langs statsvejnettet, samt samkørselspladser på det kommunale vejnet, som kommuner på egen hånd kan lægge oplysninger ind om. 
   
  Samkørselspladser kan du også se i Vejdirektoratets Trafikinfo-app, under fanen "Pladser."

  Zoom ind og få mere information. Vi håber også, at du – ved at skrive kommentarer, råd, ris og ros til os – vil hjælpe os med at forbedre og udvikle visningen.
 •  

   Kontaktperson

   

  ​Mia Stampe Lagergaard, projektleder

  E-mail: msl@vd.dk

   

   Samkørselstjenester

   
   

   Mere om mobilitet og samkørsel

   
   

   Artikler og projekter (eksterne)

   

  Program

  Gode artikler

  Spændende projekter

Oprettet
10-02-2014.
Senest opdateret
16-08-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index