Søg

Cykelturismeløsning 2017

Kåring af årets cykelturismeløsning 2017

Destination Fyn Klyngen og Kildemoes blev kåret som årets Cykelturismeløsning tirsdag aften i forbindelse med åbning af Den nationale cykelkonference 2017.

10. maj 2017

​Turister fra hele verden kommer til Danmark for at holde en aktiv ferie på cykel.  Men det er især cykelturisterne fra vores nabolande Tyskland og Holland, som vælger at træde i pedalerne i vores land, som byder på nærhed til kyst, behageligt klima og en god cykelinfrastruktur. Og dem vil vi gerne have mange flere af. Derfor tildeler Ekspertgruppen for Cykelturisme, der er nedsat af Vejdirektoratet, en pris for årets bedste cykelturismeinitiativ, som er med til at tiltrække flere cykelturister til Danmark.

 

”Det sydfynske Øhav med bølgende landskab, overkommelige bakker og mange små idylliske landsbyer giver gode cykelafstande mellem byer, seværdigheder og overnatningssteder. Og Destination Fyn Klyngen satser stærkt på at udvikle Fyn, Langeland og Ærø til Nordeuropas bedste cykelferiedestination ved blandt andet at tilbyde udlejningscykler af høj kvalitet både inden for kvalitetscykler til lange og korte ferieture og elcykler. Det er et initiativ, som har stort potentiale for at tiltrække flere cykelturister til eventyrøen Fyn,” siger Marianne Foldberg Steffensen, formanden for Ekspertgruppen for Cykelturisme.

 

 

”Timingen for denne satsning er helt perfekt. Vi er nemlig godt i gang med at udvikle national cykelrute 8 til en ny Østersørute i det sydlige Danmark. Når vi i løbet af 2017 bliver færdig med skiltning, kan de lokale turistorganisationer og det private erhverv begynde at markedsføre ruten og udvikle pakketilbud med overnatning, spisning og oplevelser mv. På Fyn satser man fx med Bike Island-projektet på at kunne skabe en turismeomsætning på hele 200 mio. kr.årligt fra 2020,” siger Marianne Foldberg Steffensen.

 

Destination Fyn Klyngen lancerer i samarbejde mellem Kildemoes og Fri BikeShop begrebet Fyn-Cyklen, som skal brande Fyn, Langeland og Ærø, som en region med udlejningscykler af høj kvalitet både inden for kvalitetscykler til lange og korte ferieture og elcykler. 

 

Vinderen blev udvalgt af Ekspertgruppen for Cykelturisme, som især lagde vægt på, at konceptet Fyn-Cyklen sikrer turister adgang til leje af ensartede kvalitetscykler i hele regionen, samt at konceptet indgår i en større satsning på at udvikle Fyn, Langeland og Ærø til Nordeuropas bedste cykelferiedestination.

 

Projektleder for Destination Fyn Klyngens Bike Island 2020 indsats Anne Høyby modtog prisen i Esbjerg sammen med Kildemoes’ Produkt og Sales Manager Martin Petersen:

 

”At udlejningskonceptet ”Fyn-Cyklen” får dette skulderklap er virkelig fantastisk. Vi står med et produkt, som er helt gennemarbejdet i forhold til turistens behov, og som samtidig er med til at sikre eksisterende fynske cykelforhandlere et forretningsgrundlag. Desuden er Fyn-Cyklen en vigtig brik i vores Bike Island 2020 indsats, som skal løfte Fyn, Ærø og Langeland til at være Nordeuropas førende cykelferiedestination i 2020.” 

 

Læs mere om Bike Island

 

Foruden vindere var to andre projekter nomineret til at vinde prisen:

  •  Feriecenter Slettestrand, der har udviklet Slettestrand og Svinkløv området, som er et af Danmarks mest velbesøgte steder for turisme inden for mountainbike. Feriecenter Slettestrand tilbyder MTB-kurser, tekniktræning, event, teambuilding samt uddanner MTB-instruktører. 
  •  Dragør Kommune og selskabet Stoltz ApS med etablering af en ny cykelfærge mellem Dragør og Limhamn. Cykelfærgen vil være bindeled i fremtidens cykelforbindelse mellem Sjælland, Skåne og Bornholm. Færgen vil give mulighed for, at komme over Øresund på en oplevelsesrig, nem og cykelvenlig måde – hvad enten turen går videre til Bornholm eller på udflugt i Skåne. 

Fakta:

Ekspertgruppen for Cykelturisme blev nedsat som led i opfølgning på Den nationale cykelstrategi. Formålet er at øge samarbejdet mellem forskellige interessenter på cykelturismeområdet, og at diskutere mulighederne for at udvikle Danmark til en endnu bedre feriedestination for cykelturister.

 

 

Yderligere oplysninger:

Afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen, Vejdirektoratet, mast@vd.dk, 2238 3222

Forretningsudvikler Anne Høyby, Destination Fyn Klyngen – en del af Udvikling Fyn, anhby@udviklingfyn.dk,  3012 0773

Oprettet
16-03-2018.
Senest opdateret
16-03-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index