Kortets farvesignaturer er vist i 5 dB-intervaller. Violet er den højeste støjbelastning på mere end 73 dB, mens gul svarer til en støjbelastning på mellem 58 og 63 dB. 58 dB er Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi for acceptabel vejstøj ved boliger, og kortet viser derfor ikke lavere støjværdier end 58 dB.
Støjen er beregnet med støjberegningsmodellen NORD2000 på baggrund af oplysninger om blandt andet trafikken, asfaltbelægning, terrænforhold, bygninger, støjskærme og støjvolde.
Støjkort
Et støjkort giver overblik over støjen i et givent område og viser, hvordan støjen breder sig i landskabet. Støjkort er kort lavet på baggrund af beregninger, hvilket giver et mere præcist billede af støjen end ved fysiske målinger, der kun giver et øjebliks billede af støjen et givent sted.
Støjkort bliver udarbejdet og brugt i planlægning og anlæg af nye veje eller udbygning af eksisterende veje. De indgår også i arbejdet med at prioritere de støjreducerende indsatser langs statsvejnettet, så indsatserne giver den størst mulige effekt.

To støjkort uden og med støjskærm. Kortene viser støjen i samme område. På kortet til højre er en støjskærm opsat på vejens sydlige side. Støjkort viser normalt støjen 1,5 meter over terræn med farvesignaturer i spring på 5 dB
To støjkort uden og med støjskærm. Kortene viser støjen i samme område. På kortet til højre er en støjskærm opsat på vejens sydlige side. Støjkort viser normalt støjen 1,5 meter over terræn med farvesignaturer i spring på 5 dB.
Støjkortlægninger bruges til at prioritere de steder, hvor der er størst behov for at dæmpe støjen.
Når større vejprojekter planlægges, bliver der fremstillet støjkort, som viser projektets konsekvenser for vejstøjen i det pågældende område. Undersøgelsen er en del af projektets miljøundersøgelser eller VVM-undersøgelser (Vurdering af Virkninger på Miljøet).