Søg

Cykeltrafik

 
 
Vejdirektoratet arbejder på at få endnu flere i sadlen
I ambitionen om at få flere danskere til at tage cyklen i stedet for bilen eller kombinere bil eller offentlig transport med en cykeltur, arbejder vi med at fremme cykling på flere fronter:
  • Vi administrerer Cykelpuljer, som er en række puljer, kommuner og organisationer kan søge til at muliggøre projekter, der kan forbedre forholdene for cyklister.
  • Vi administrerer Supercykelstipuljen​, som er en pulje nogle kommuner kunne søge i 2013 til at muliggøre projekter med højklassede pendlerruter.
  • Vi indhenter og bidrager med viden i nationale og internationale fora om cykeltrafik.

 

Cykling reducerer trængsel og mindsker CO2-udledning

Danmark er sammen med Holland førende på cykelviden, cykelinfrastruktur og antal kørte km på cykel pr. indbygger. Cykling reducerer trængsel, sikrer en smidig trafik og bidrager til at mindske forurening og CO2-udledning.

Som sidegevinst er det sundt at tage cyklen frem for bilen - selv en kort, daglig tur forbedrer vores kondition, indlæringsevne og generelle velvære og reducerer antallet af sygedage. Så samlet set er cykling rigtig god for samfundsøkonomien.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Oprettet
18-02-2014.
Senest opdateret
03-01-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index